Na dýňovém krému si vaše děťátko skutečně pochutná
Většina maminek vymýšlí každodenně, čím by oživilo stravu svého maličkého děťátka. Nechte brambory, mrkev, hrášek a ostatní zeleninu stranou a uvařte dýňový krém. Nebude chutnat jen vašemu dítku, ale i vám, když si ho trošku dosolíte.
Budete potřebovat:
- menší dýni hokaido
- bramboru
- vodu
- špetku soli
Postup:
Dýně hokaido je naprosto vděčnou zeleninou. Můžete ji zpracovat na tolik způsobů… Třeba osmahnout na másle, jen tak, posolit, nic víc s ní nedělat, jako přílohu brambory… vy i vaše miminko budete příst blahem.
Ale zpět k naší polévce. Dýni vypeckujeme (pecky můžete 10 min. povařit a pak 10 min. upéct, trošku posolit a máte lahodu k mlsání) a pokrájíme na kostky. Zalijeme vodou tak, aby byla těsně nad dýní. Bramboru očistíme a nastrouháme na struhadle k dýni. Posolíme a vaříme do změknutí dýně. Následně rozmixujeme tyčovým mixerem a podáváme.
Můžeme zjemnit přidáním trochy smetany, chvíli před dovařením.